Op vakantie? Laat je huis veilig achter met AXA!

Hiermee kies je voor zichtbare deurbeveiliging en goedgekeurde sloten die niet alleen extra inbraakwerend (beschermt tegen cilindertrekken) zijn. Inbrekers herkennen deze sloten namelijk ook van een afstand, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou toeslaan!

Alles ingepakt én op slot? Check!

Laat je huis ook deze zomer weer veilig achter. Of je nu in Nederland vakantie viert, een paar daagjes eropuit trekt of misschien toch wel in het buitenland vertoeft. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk, zodat je met een gerust gevoel van huis gaat, maar ook weer thuiskomt. Alles ingepakt én op slot? Check!

Zorg voor veiligheidsbeslag op jouw buitendeuren!

Hiermee kies je voor zichtbare deurbeveiliging en goedgekeurde sloten die niet alleen extra inbraakwerend (beschermt tegen cilindertrekken) zijn. Inbrekers herkennen deze sloten namelijk ook van een afstand, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou toeslaan!

TIP: voor maximaal inbraakwerendheid van je deur adviseren we naast veiligheidsbeslag, ook een SKG-goedgekeurd veiligheidsdeurslot– en cilinder te plaatsen.

Let op: de PC-maten voor het veiligheidsbeslag- én deurslot dienen altijd gelijk te zijn. Voorbeeld: je hebt een veiligheidsbeslag PC 72, dan heb je ook een veiligheidsdeurslot in dezelfde maat nodig!

Controleer ook meteen of de schildlengte- en breedte, maar ook of het gatenpatroon (zie maattekening) van het nieuwe veiligheidsbeslag overeenkomt met wat je nu hebt. Zo ben je zeker van een goed passend product!

Onze aanbevelingen voor deur

Hier zie je een selectie van veiligheidsbeslag in de  maatvoering PC-72 (meest voorkomend).

Heb je toch een andere PC-maat nodig? Navigeer dan hieronder naar de gewenste optie.

Liever een andere maat of uitvoering?

Zo doe je dat!

1. Welke PC-maat (of hart op hart) heb ik nodig voor het veiligheidsbeslag?

Om je huidige deurbeslag te vervangen, moet je eerst weten wat de PC-maat hiervan is. Daarnaast dient de PC-maat voor deurbeslag en bijbehorend deurslot altijd gelijk te zijn.

PC-maat:
Afstand van het midden van het deurkrukgat tot het midden van het cilindergat. De meestvoorkomende maten zijn 55 en 72 mm.

 

2. Vervang je oude deurbeslag!

Nu je de PC-maat van het beslag weet, raden wij aan je oude deurbeslag te vervangen door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

TIP: controleer of de schildlengte- en breedte, maar ook of het gatenpatroon (check hiervoor altijd de maattekening) van het nieuwe veiligheidsbeslag overeenkomt met wat je nu hebt. Zo ben je zeker van een goed passend product!

Dit type beslag is voor inbrekers op afstand zichtbaar, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou inbreken. Daarnaast kan de inbreker, dankzij de kerntrekbeveiliger, niet meer bij je cilinder komen.

 

Denk ook om je ramen!

Dat de meeste inbrekers via de achter- of voordeur binnenkomen staat vast, maar vergeet zeker je (van buitenaf toegankelijke) ramen niet. Kies dan ook voor afsluitbaar raambeslag, zodat je ramen in gesloten stand ook inbraakwerend zijn!

Onze aanbevelingen voor raam

Hier zie je een selectie van populaire veiligheidsraamsluitingen die bijdragen aan extra inbraakwerendheid.

Voorkom opklimmogelijkheden en zet waardevolle spullen vast!

Haal je ladder, vuilcontainer, e-bike etc. rond jouw huis zoveel mogelijk weg of zet ze vast met een goed kettingslot!

AXA kettingslot en muur- of vloeranker

Laatste checks!

1. Sluit ramen en deuren altijd goed af

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar sluit ramen en deuren altijd goed af. Alleen de deur of het raam dichttrekken is onvoldoende, draai ze ook op slot!

15% van de inbraken gebeuren door middel van insluipen via een openstaand raam of een openstaande deur.

 

2. Verstop sleutels

Zorg ervoor dat je bij afwezigheid eventuele extra sleutels in de woning verstopt en niet op een (van buitenaf) zichtbare plek bewaart.

 

3. Zorg voor verlichting in en rondom woning

Regel bij afwezigheid verlichting in en rondom je woning. Denk hierbij aan verlichting bij jouw voor- en achterdeur, maar ook binnenshuis.

In de woning kun je dit oplossen door met een tijdschakelaar op meerdere plaatsen in en rondom de woning verlichting te laten branden. TIP: wissel ook af in tijden, zodat niet alles tegelijkertijd brandt.

 

4. Creëer een bewoonde indruk

Informeer jouw buren, vrienden of familie als je met vakantie of een paar dagen weg gaat en maak eventueel afspraken om de brievenbus regelmatig te legen. Zij kunnen tevens een oogje in het zeil houden!

Indien van toepassing: vraag desnoods of de buren hun auto bij jou op de oprit/voor de deur willen zetten voor een bewoonde indruk.

Tot slot: een te opgeruimd huis oogt verlaten. Laat bijvoorbeeld zichtbaar wat speelgoed (van jouw kinderen) op de grond liggen, plaats een krantje en/of wat glazen op tafel.

 

5. Voorkom opklimmogelijkheden

Zorg ervoor dat er rondom je woning geen opklimmogelijkheden zijn. Haal kliko’s en een eventuele ladder uit het zicht of zet deze vast met een kettingslot!

 

6. Schuur op slot doen

Sluit de schuur ook altijd goed af (én op slot) om eventuele hulpmiddelen voor inbrekers buiten handbereik te houden, maar ook om je waardevolle eigendommen, zoals een scooter of een e-bike veilig achter slot en grendel te zetten.

Zorg daarnaast voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging om een eventuele inbraak in je schuur of berging te voorkomen. Inbrekers hebben het steeds vaker gemunt op schuren, aldus het AD.

 

7. Vuilnis weghalen

Ook misschien voor de hand liggend: gooi nog even de vuilnis weg voordat je daadwerkelijk de deur uitgaat.

Zo voorkom jij dat je bij terugkomst nare luchtjes in jouw woning aantreft. Geloof ons: dat is toch iets lekkerder thuiskomen! 😉